Automatizarea în Marketing – ChatGPT

Ce este ChatGPT? Și cum funcționează?

Pe scurt, ChatGPT este un program care folosește inteligența artificială pentru a purta conversații cu oamenii.

Joe Manier, fondator al No Code Academy , spune: „Este ca și cum ai avea un prieten robot foarte inteligent care poate înțelege ce spui și răspunde într-un mod logic.”

Reușește să ne răspundă și se simte ca și cum ar vorbi cu o altă persoană… dar mai deșteaptă și mai rapidă decât noi? Ei bine, ChatGPT folosește ceva numit procesarea limbajului natural.

Acesta este un mod elegant de a spune că înțelege limbajul uman și ne răspunde folosind aceleași cuvinte și expresii pe care le folosim și noi.

Acest instrument este diferit de majoritatea programelor de calculator în sensul că acționează în baza unor instrucțiuni foarte specifice – pe care trebuie să i le dăm într-un mod foarte specific.

Haideți să înțelegem importanța acestui instrument în marketingul de conținut și în SEO.

Cum poate acest instrument să ajute marketerii, SEO și afacerile online?

Iată câteva posibilități de utilizare a ChatGPT în marketingul de conținut și SEO:

1. Proces simplificat de creare a conținutului
ChatGPT face foarte simplă și foarte rapidă generarea de schițe de articole și chiar scrierea de conținut pe baza acestor schițe. Ceea ce poate cu ușurință să multiplice de 10 ori productivitatea echipei dvs.

2. Aveți nevoie de idei de nișă pentru a începe un nou site web?
Da – spuneți-o. ChatGPT va genera instantaneu câteva idei decente de nișă, bazate pe interesele pe care le cereți.

Întrebarea cea mai importantă: Ar trebui să îl folosiți pentru conținutul SEO?

ChatGPT este grozav pentru a ajuta scriitorii și editorii să eficientizeze procesul de creare a conținutului, inspirându-se din ideile generate de instrument, realizând schițe foarte rapid, însă ar trebui să copiați și să lipiți pur și simplu conținutul generat de AI?

Categoric nu. Pentru că, pentru a crea conținut SEO care să se claseze în top în 2023, nu este o treabă ușoară. Concurența crește vertiginos, iar pentru a te clasa, ai nevoie de conținut credibil, bine documentat și atractiv.

În concluzie, da, puteți folosi ChatGPT pentru conținut și SEO, dar nu trebuie doar să copiați și să lipiți. Folosiți-l așa cum ar trebui să fie folosit: ca pe un instrument. Adunați câteva idei, inspirații și/sau generați câteva schițe. Apoi, lăsați experții umani să își împrăștie magia.

Nu uitați că ChatGPT are limitările sale, cum ar fi o bază de cunoștințe fixă și lipsa accesului la informații externe și de ultimă oră, ceea ce va afecta capacitatea sa de a oferi răspunsuri la anumite întrebări sau de a oferi sfaturi specifice.

În ciuda acestor limitări, ChatGPT este un instrument valoros pentru SEO și comercianții de conținut.